• Spelen som är mest beroendeframkallande

[2017-10-19] Vissa spel är mer troliga än andra att leda till spelberoende. Reglering och initiativ för ansvarsfullt spelande bör därför fokusera på dessa spelformer. Det visar en ny studie baserad på forskning vid Göteborgs universitet.

• Psykologiska insikter om mänskligt beteende gav Nobelpris i ekonomi

[2017-10-16] Richar H Thaler är professor i beteendeekonomi på University of Chicago och årets mottagare av ekonomipriset till Nobels minne. Forskare inom området undersöker hur psykologiska aspekter påverkar ekonomiskt beslutsfattande och Thaler har kunnat visa hur mänskliga karaktärsdrag styr både individuella beslut och utfallen på finansmarknader.

• Mansdominansen inom diplomatin håller på att förändras

[2017-10-12] Under de senaste 20 åren har antalet kvinnliga diplomater i världen ökat, även om det fortfarande är flest män på de mest prestigefulla positionerna. Samtidigt håller även den här dominansen på att brytas upp. Det visar ny forskning från Göteborgs universitet.