• Fler kvinnliga journalister i södra Afrika men glastaket kvar

[2017-06-26] De senaste åren har antalet kvinnliga journalister ökat i södra Afrika. Men traditionella föreställningar om status och vem som gör vad bilder fortfarande glastak för deras möjligheter att göra karriär. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

• Stort anslag till forskning om kriskommunikation och samhällsförtroende

[2017-06-15] Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har beviljat 13 miljoner till ett större forskningsprojekt om allmänhetens samhällsförtroende i relation till kriskommunikation vid social oro och andra krissituationer. Projektet är placerat vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) och kommer att pågå under fyra år.

• Anhörigassistans nödvändigt för rätt stöd, enligt föräldrar i ny studie

[2017-06-14] Att vara anställd som personlig assistent åt sitt vuxna funktionshindrade barn har varit ifrågasatt sedan assistansreformen genomfördes i Sverige 1994. Kritiker menar att anhörigassistans hindrar funktionsnedsatta från att leva självständiga liv. Men föräldrarna själva anser att anhörigassistans är en förutsättning för att deras barn ska kunna få stöd och leva självständigt. Det visar en studie från Göteborgs universitet.