• Lär dig producera och designa i olika format för digital publicering

[2017-03-20] Till hösten startar JMG en ny kurs; Medieproduktion. Kunskap inom digital medieproduktion är en allt mer efterfrågad kompetens inom många yrkesgrupper, som exempelvis kommunikatörer, journalister och lärare. På kursen lär du dig att producera och designa i olika format för digital publicering.

• V-dem kan ge underlag till mätning av FN-mål

[2017-03-08] Varieties of Democracy Institute (V-dem), med bas vid Göteborgs universitet, bidrar med faktaunderlag till uppföljning av FN:s sextonde hållbarhetsmål.

• Teoretiska perspektiv från naturvetenskap kastar nytt ljus över komplexa sociala system

[2017-03-07] Ett nytt teoretiskt perspektiv kan hjälpa oss att förstå komplexa sociala system och hur omvälvande och snabba samhällsskeende utvecklas. Detta perspektiv är inspirerat av komplexitetsvetenskap som används inom naturvetenskapen för att förstå system i naturen, såsom fågelflockar och fiskstim. Perspektivet presenteras i en ny avhandling från Göteborgs universitet.