Nyheter

• Stöd kan bli bättre till par som genomgår fosterdiagnostik i samband med provrörsbefruktning

[2017-05-23] Att gå igenom behandling med fosterdiagnostik på embryon i samband med provrörsbefruktning ställer båda parter i en parrelation inför svåra beslut. För vissa finns en ökad risk för ångest och depression symtom. Det är därför bland annat viktigt att stöd i samband med diagnostiken ges till både mannen och kvinnan. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Den sociala sammanhållningen fortsatt stark i Sverige

[2017-05-18] Enligt de senaste tre årens SOM-undersökningar är den sociala sammanhållningen i landet fortsatt stark och 95 procent av de svarande upplever att de är en del av det svenska samhället. De som i lägst utsträckning instämmer med detta är människor med medborgarskap i något annat land, människor med lägre inkomster, och människor som sympatiserar med Sverigedemokraterna. Skillnader i livsstil och kultur distanserar oss betydligt mer från varandra än skillnader i utbildning, inkomst eller nyhetskonsumtion.

• JMG-studenter vinner pris för bästa uppsats

[2017-05-17] STORT grattis till Ebba, Elvira och Emelie som vunnit pris för sin uppsats om kommunikation kring risk och kris! Juryns motivering: ¿Med en tydlig utgångspunkt i både forskning och praktik ger författarna intressanta och användbara insikter i ett ständigt aktuellt ämne. Frågan om vad som krävs för att kommunikation om både risker och kris ska tas emot och beröra utvecklas och diskuteras på ett inspirerande och roligt sätt. Dessutom är uppsatsen välskriven!¿