Kalendarium

Vården vi ärvde - betydelsen av historiska perspektiv på institution och socialt arbete

Lokal: PILEN

Seminarieserie med Exkluderingsnätverket.

Hur kan vi förstå dagens tvångsbaserade institutionsvård genom att studera dess förflutna former och innehåll? Syftet med detta historiskt orienterade seminarium är att diskutera arkivstudiers genomförbarhet och betydelse för samtida institutionsforskning.

Tobias Davidsson och Frida Petersson inleder med att presentera en empirisk förstudie av två historiskt centrala tvångsinstitutioner - en för ungdomar och en för personer med alkoholmissbruk - i Göteborg perioden 1917-1994.

Datum: 2017-10-26

Kategorier: Socialt arbete