Kalendarium

Docentföreläsning:Anorexia Nevrosa - "begäret efter ingenting" eller ett sätt att bli av med känslor

Föreläsning

2003 disputerade Suzanna. Hon blev chef för Anorexi och Bulimi, mottagning för vuxna, Sahlgrenska Universitetssjukhuset 2002. Hennes uppgift var att bygga upp och bedriva forskning för patienter som uppfyller kriterierna för anorexia nervosa och bulimia nervosa. Idag finns en väl fungerande öppenvård, dagsjukvård och slutenvård för denna patientgrupp. Suzanna har förutom att hon varit chef arbetat kliniskt såväl som med patientnära forskning. Forskningsresultat som senare har implementerats i behandlingsutbudet.
2010 blev Suzanna också chef vid Diagnostik-och Konsultationsteamet, på Sahlgrenska. Här finns ECT kvalitetsregister och forskning med att förhindra suicid med på agendan.

Föreläsare: Suzanna Lundblad

Datum: 2017-10-20