Kalendarium

Lecture: The Existentialist moment. Sartre´s Rise as a Public Intellectual. Patrick Baert, professor of Social Theory at the University of Cambridge.

Workshop: Positioning theory. Chair: Henrik Lundberg.

Föreläsare: Professor Patrick Baert has, among other things, done important research at the intersection between social theory and intellectual history. In his latest book, The Existentialist Moment. Sartre´s Rise as a Public Intellectual (2015), Professor Baert explains the rise of Jean-Paul Sartre to the position of the dominant public intellectual in early post-war France. In the book he at the same time develops a new sociological theory for the study of intellectuals. During Professor Baert¿s first visit to the department, which will be followed by two others during the academic year 2017-2108, focus will be on his intriguing Sartre-book and on his so-called positioning theory.

Datum: 2017-11-27

Kategorier: Samhällsvetenskap