Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Transnationellt miljöansvar: Drabbade i Chile stämmer gruvjätten Boliden

  [2017-09-22] Vad händer när ett misstänkt brott, som utförts i Chile, tas upp i en domstol i Skellefteå? Om några veckor startar tingsrättsförhandlingarna, på ena sidan gruvbolaget Boliden, på den andra boende i den chilenska staden Arica. Linda Soneryd och hennes chilenska kollega skall följa vad som händer i domstolen.

 • Ny kurs: Psykologiska aspekter på bruk, riskbruk och beroende

  [2017-09-22] Till våren startar en ny kurs på psykologiska institutionen, som tar upp olika aspekter på bruk, riskbruk och beroende av alkohol och droger. Kursen går på halvfart och på eftermiddagarna för att öka möjligheterna för yrkesverksamma att läsa den.

 • Ny bok om miljöpolitikens utmaningar

  [2017-09-21] 1967 bildades Naturvårdsverket. Samma år blev Lennart J. Lundqvist doktorand i statsvetenskap. Under femtio år han alltså kunnat följa utvecklingen inom svensk miljöpolitik. Nu kommer han ut med en bok om fyra sätt att hantera miljö- och resursfrågor.

 • Ny bok om miljöpolitikens utmaningar

  [2017-09-21] 1967 bildades Naturvårdsverket. Samma år blev Lennart J. Lundqvist doktorand i statsvetenskap. Under femtio år han alltså kunnat följa utvecklingen inom svensk miljöpolitik. Nu kommer han ut med en bok om fyra sätt att hantera miljö- och resursfrågor.

 • Otydliga kompetenskrav och arbetstider för vikarierande ambulansförare

  [2017-09-21] Det återstår brister inom svensk ambulanssjukvård i arbetet med såväl nollvisionen som arbetsmiljö. Det visar en ny forskningsrapport om förarkompetens och trafiksäkerhet vid anställning av sommarvikarierande förare inom ambulanssjukvården.

 • Ny socionomutbildning för dem med utländsk examen

  [2017-09-11] Nu startar Göteborgs universitet en specialanpassad socionomutbildning för personer med utländsk examen som har erfarenhet av socialt arbete. Utbildningen löper under tre terminer med start våren 2018. 15:e september öppnar antagningen.

 • Människor som tror på ett jämlikt samhälle lever miljövänligare

  [2017-09-08] Människor som gillar hierarkier beter sig mindre miljövänligt än personer som tycker mer om plattare maktstrukturer och vill ha ett mer jämlikt samhälle. Det visar en internationell studie där forskare vid Göteborgs universitet har medverkat.

 • Nytt utbildningspaket för VFU-handledare

  [2017-08-28] Nu finns ett nytt utbildningspaket för dig som är intresserad av att utvecklas i din roll som VFU-handledare. Läs mer om det flexibla. upplägget på vår hemsida.

 • Kolla din skräppost efter viktig e-post från universitetet

  [2017-08-24] E-post från universitetet har fastnat i skräppostfilter.

 • Öppen utlysning om medverkan med frågeinstrument i Valundersökningen 2018

  [2017-08-23] Öppen utlysning till forskare om förslag på frågeinstrument som ska ingå i nästa stora svenska valforskningsstudie som utförs i samband med valet den 9 september 2018. Förslagen kommer att bli föremål för utvärdering av Valforskningsprogrammets (SNES) rådgivande styrelse och SNES-gruppens primärforskare. Slutdatum beräknas till den 15 november 2017.

Fler nyheter

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2013-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?