Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • Spelen som är mest beroendeframkallande

    [2017-10-19] Vissa spel är mer troliga än andra att leda till spelberoende. Reglering och initiativ för ansvarsfullt spelande bör därför fokusera på dessa spelformer. Det visar en ny studie baserad på forskning vid Göteborgs universitet.

  • Psykologiska insikter om mänskligt beteende gav Nobelpris i ekonomi

    [2017-10-16] Richar H Thaler är professor i beteendeekonomi på University of Chicago och årets mottagare av ekonomipriset till Nobels minne. Forskare inom området undersöker hur psykologiska aspekter påverkar ekonomiskt beslutsfattande och Thaler har kunnat visa hur mänskliga karaktärsdrag styr både individuella beslut och utfallen på finansmarknader.

  • Mansdominansen inom diplomatin håller på att förändras

    [2017-10-12] Under de senaste 20 åren har antalet kvinnliga diplomater i världen ökat, även om det fortfarande är flest män på de mest prestigefulla positionerna. Samtidigt håller även den här dominansen på att brytas upp. Det visar ny forskning från Göteborgs universitet.

  • Johan Martinsson tillträder som föreståndare för SOM-institutet

    [2017-10-09] Johan Martinsson, docent och lektor i statsvetenskap, tar från och med 1 oktober över rollen som föreståndare för SOM-institutet. Han efterträder professor Henrik Ekengren Oscarsson, vars tidsbegränsade uppdrag nu upphör.

  • Ny bok om New Public Management

    [2017-10-09] Nästan alla har en åsikt om det, men få vet vad det är för något. Nu kommer en ny bok som ger klarhet i begreppet New Public Management, och sätter det i en historisk kontext.

  • Beviljade forskningsmedel för att undersöka "in-work poverty" och inkomströrlighet

    [2017-09-29] Forskarna Birgitta Jansson och Lovisa Broström från institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet, har beviljats forskningsmedel från FORTE för projektet "Arbetande men fattig. Utvecklingen av in-work poverty och inkomströrlighet i Sverige från 1987 till 2017".

  • EU-medel beviljade för projekt om socialarbetarutbildning i Kina

    [2017-09-28] Institutionen för socialt arbete har fått en ansökan om EU-medel beviljad. Det gäller ett Erasmus + projekt med namnet Building bridges between Europe and China to strengthen the social work profession (BUIBRI). Projektet kommer att pågå i tre år mellan 2018-2020.

  • JMG på Bokmässan och Meg

    [2017-09-28] Personal från JMG medverkar vid flera seminarier och aktiviteter på Bokmässan och meg. Titta i vårt kalendarium för att hitta de olika arrangemangen!

  • Transnationellt miljöansvar: Drabbade i Chile stämmer gruvjätten Boliden

    [2017-09-22] Vad händer när ett misstänkt brott, som utförts i Chile, tas upp i en domstol i Skellefteå? Om några veckor startar tingsrättsförhandlingarna, på ena sidan gruvbolaget Boliden, på den andra sidan de boende i Arica, Chile. Linda Soneryd och hennes chilenska kollega skall följa vad som händer i domstolen.

  • Ny kurs: Psykologiska aspekter på bruk, riskbruk och beroende

    [2017-09-22] Till våren startar en ny kurs på psykologiska institutionen, som tar upp olika aspekter på bruk, riskbruk och beroende av alkohol och droger. Kursen går på halvfart och på eftermiddagarna för att öka möjligheterna för yrkesverksamma att läsa den.

Fler nyheter

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2013-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://samfak.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-10-23