Den allmänna opinionen - en introducerande handbok

Nyhet: 2015-08-31

Den allmänna opinionen är en introducerande handbok som ger en bred översikt över olika frågor om opinion och demokrati.

Boken tar avstamp i fem huvudfrågor:

• Vad är opinioner?
  • Hur mäts opinioner?
  • Hur bildas och förändras opinioner?
  • I vilken utsträckning påverkar opinioner den politik som förs i samhället?
  • Vilken roll kan och bör opinioner spela i en demokrati?

Detta spännande forskningsområde presenteras på ett pedagogiskt och klargörande sätt och är intressant för både studenter på grundläggande högskoleutbildningar och alla som i sin profession kommer i kontakt med den här typen av frågor, till exempel journalister, politiker, lärare och kommunikatörer.

– Vad de många människorna tycker, hur tyckandet kan påverkas och förändras och hur det mäts är hårdvaluta i moderna demokratiska samhällen. Om detta handlar denna viktiga bok, säger Sören Holmberg, professor i statsvetenskap och nestor i svensk val- och opinionsforskning

Om författarna

Mikael Gilljam är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Mikael Persson är docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

För recensionsexemplar kontakta Jenny Bergström på förlaget Liber, jenny.bergstrom@liber.se

Den här texten är hämtad ur ett pressmeddelande från förlaget Liber 2015-08-28

Artikeln publicerades först på: pol.gu.se