Forskare och praktiker möts under Socialtjänstforum för att diskutera tilliten till välfärd och socialtjänst

Nyhet: 2017-11-08

Temat är tillit när årets upplaga av konferensen ”Socialtjänstforum” går av stapeln idag på Hotel Radison Blu i Göteborg. Under två dagar kommer forskare och professionella inom socialtjänsten att diskutera forskning som rör migration, barn- och unga, äldreomsorg och funktionshinder.

Den nationella konferensen ”Socialtjänstforum” har arrangerats i ett flertal år och lockar forskare och praktiker från hela landet. Syftet med konferensen är att stärka dialogen mellan teori och praktik och ge de som dagligen arbetar inom socialtjänsten möjlighet att ta del av aktuella forskningsresultat och samtidigt ge forskare synpunkter på angelägna forskningsfrågor och deras användbarhet.

I fokus för årets konferens står frågor som:
• Står Sverige inför en tillitskris?
• Vad händer med samhälle, individ och välfärdssystem när tilliten utmanas?
• Vilka konsekvenser får detta för professionen?
• Vilken roll spelar tillit när det kommer till stadens bostadsplanering och utvecklingen av social hållbarhet?

Bland årets talare finns Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap, Kerstin Svensson, professor i socialt arbete, Marta Szebehely, professor i socialt arbete och Lars Trägårdh, professor i historia och civilsamhälleskunskap. Årets inledningstalare är kommunalråd Marina Johansson.

Hela programmet för Socialtjänstforum 8-9 november hittar du här:

www.socwork.gu.se/socialtjanstforum

#socialtjänstforum

Arrangörerna bakom Socialtjänstforum är:

• Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (FORTE)
• Göteborgs universitet
• FoU i Väst/Göteborgsregionens Kommunalförbund (GR)
• Centralförbundet för Socialt Arbete (CSA)
• Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)
• Föreningen Sveriges Socialchefer (FSS)

AV: Jenny Meyer

Artikeln publicerades först på: socwork.gu.se