Ny kurs: Medieproduktion

Nyhet: 2017-03-15

Kunskap inom digital medieproduktion är en allt mer efterfrågad kompetens inom många yrkesgrupper, som exempelvis kommunikatörer, journalister och lärare. Till hösten startar därför JMG en ny kurs där kursdeltagarna lär sig att producera och designa i olika format för digital publicering. Kursen är en så kallad fristående kurs som går att läsa enskilt som kompetensutveckling eller av rent intresse, eller som komplement till andra studier.

Kursen medieproduktion går på helfart under en termin och består av fyra delkurser; webbpublicering, text och bild, ljud, samt rörlig bild. Kursdeltagarna bygger egna professionella webbplatser med WordPress, med användarvänlighet och tillgänglighet i fokus. Deltagarna får också träna på att skriva olika sorters texter och använda bilder på nya sätt, spela in och redigera allt från enklare intervjupoddar till mer genomarbetade produktioner inom ljud och rörlig bild, samt lära sig olika inspelningstekniker och berättarformer som används vid produktion av webbradio och -tv.

Förkunskapskraven är grundläggande behörighet och sista dag för ansökan är 18 april.

Mer information om kursen och länk till anmälan

Artikeln publicerades först på: jmg.gu.se