Ny bok: Den motspänstiga akademikern - festskrift till Ingrid Sahlin

Nyhet: 2017-03-27

Boken Den motspänstiga akademikern är en festskrift till Ingrid Sahlin, professor i socialt arbete, tidigare verksam vid institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet och med ett forskningsintresse för bland annat bostadslöshet.

Festskriftens innehåll spänner över samtida problemställningar och aktuell forskning inom centrala socialvetenskapliga områden som kriminologi, socialt arbete och sociologi. Totalt medverkar 37 författare i 23 kapitel, som på olika sätt speglar centrala spår i Ingrid Sahlins forskningsverksamhet. Från institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet medverkar: Kristina Alstam, Susanne Liljeholm Hansson, Tobias Davidsson, Frida Petersson, Ulla-Carin Hedin, Jari Kuosmanen, Annelie de Cabo, Ronny Tikkanen, Stig Grundvall, Björn Andersson och Anette Skårner. Redaktörer för festskriften är Björn Andersson, Frida Petersson och Anette Skårner.

Boken ges ut av förlaget Égalité och finns att beställa via bokhandeln, till exempel bokus.com

AV: Jenny Meyer

Artikeln publicerades först på: socwork.gu.se