Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samhällsvetenskap nödvändig grund för samhällets fortlevnad

De problem vi står inför idag, nationellt och globalt, är många gånger orsakade av samhälleliga processer - av människor. För att lösa dem räcker det inte med utveckla ny teknik. Vi måste också bättre förstå enskilda individers beteenden, samspelet mellan människor liksom hur olika samhällen interagerar med varandra, för att kunna lösa dessa problem.

 

 

Forskningsnyheter

 • Mikaela Starke ny professor i socialt arbete

  [2017-11-22] Mikaela Starke är ny professor i socialt arbete vid Göteborgs universitet. Hennes forskningsområde innefattar olika perspektiv på funktionshinder och professionella aktörer.

 • Living (with) things - nytt projekt i samarbete med Världskulturmuseet

  [2017-11-17] Anna Bohlin och Staffan Appelgren, socialantropologer vid Institutionen för globala studier, har beviljats 400,000 kronor från the Seed Box, för det kommande forskningsprojektet "Living (with) things: Consuming, collecting and caring". Projektet är ett samarbete med Världskulturmuseet och handlar om konsumtion och dess roll i miljöförstöring och klimatförändringar.

 • Mammor till funktionsnedsatta barn i riskzonen för psykisk ohälsa

  [2017-11-14] Föräldrar till barn med funktionsnedsättningar kan behöva psykologiskt stöd för att hantera sin vardag. Särskilt mammorna löper risk för försämrad psykisk hälsa. En god hjälp är att få mycket information om barnets diagnos och att tillsammans med andra föräldrar samtala om barnen situation och beteenden. Det är slutsatser som dras i en avhandling från Göteborgs universitet.

 • Vetenskapsrådet beviljar 30 miljoner till statsvetenskaplig forskning

  [2017-11-09] I Vetenskapsrådets beslut om projektbidrag inom humaniora och samhällsvetenskap för bidragsperioden 2017-2021 beviljas statsvetare vid Göteborgs universitet medel till sju olika forskningsprojekt.

 • Emma Ek Österberg vann Best Paper Award i Edinburgh

  [2017-11-09] Vid forskarkonferensen New Public Sector Seminar utsågs Förvaltningshögskolans Emma Ek Österbergs konferenspapper till det bästa.

 • De mänskliga rättigheternas framtid

  [2017-11-08] Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. Så inleds FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna från 1948. I dag, när respekten för rättigheterna minskar och det demokratiska utrymmet krymper på många håll i världen, har det blivit ännu mer angeläget att samlas och påminnas om att de mänskliga rättigheterna inte kan tas för givna. Forskare från Samhällsvetenskapliga fakulteten kommer vara på plats på Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping den 9-11 november.

Fler nyheter

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-02-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?