Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fakultetens pedagogiska pris

Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen vill med det pedagogiska priset uppmärksamma kollegialt, pedagogiskt samarbete. Priset utgörs därför av ett lagpris som tilldelas ett lärarlag vars arbete tydligt syftar till att stödja studentens ”lärande och måluppfyllnad” genom att antingen:

  • ha utvecklat och i sin undervisning med stor framgång genomfört en innovativ pedagogisk idé

eller

  • under flera år ha utfört en synnerligen uppskattad och framgångsrik lärargärning

 

Vem kan nominera?

Alla lärare som undervisat inom fakultetsstyrelsens ansvarsområde kan komma ifråga för Samhällsvetenskapliga
fakultetens pedagogiska pris, även lärare som har sin anställning utanför fakulteten.

Alla studenter och anställda inom fakulteten kan nominera. Det pedagogiska priset vid samhällsvetenskapliga fakulteten utgörs av ett lagpris som tilldelas en grupp av lärare som tillsammans arbetat med att utveckla och bedriva utbildning på någon av nivåerna: grundnivå, avancerad nivå eller forskarutbildningsnivå.

Priset ges i formen av ett verksamhetsbidrag om 100 000 kr och bör användas för pristagarnas ”förkovran och utveckling”.
 

 

Pristagare 2016

Bild på pristagarna 2016

Lenka Rovna, vid Charles University i Prag, får tillsammans med Jonathan Polk och Jan Rovny vid Statsvetenskapliga institutionen fakultetens pedagogiska lagpris 2016.

I motiveringen säger juryn att lärarlaget belönas för "att sedan flera år tillbaka ha utvecklat en framgångsrik innovativ pedagogisk idé som ger studenter möjlighet att sätta sina akademiska kunskaper i praktisk användning i ett frivilligt projekt utanför ordinarie undervisning. Lärarlagets arbete med projektet som kallas för Rebuilding Europe är kollaborativt och nationsöverskridande. Projektet bidrar till att skapa verklighetsanknytning av det studenterna lär sig teoretiskt i Europaprogrammet och genom tydliga studentdrivna läraktiviteter stimuleras studentengagemang".

Prisutdelningen: 

 

Pedagogiska priset 2016

Pedagogiska priset 2015

Lämna din nominering här

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2017-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?