Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbytesstudier

Samhällsvetenskapliga fakulteten samarbetar kring utlysningen av utbytesplatser, vilket innebär att studenter på fakulteten kan söka platser vid en annan institution än den de läser på, om det finns platser över och om avtalsämne tillåter det.

Den gemensamma utlysningen har till syfte att minska antalet outnyttjade platser genom att öppna upp för utbyten över institutionsgränserna. Du som student kan dock inte fritt välja ämne om du åker på utbyte genom en annan institution, utan du måste läsa vid den institution som har utbytesavtalet. För mer information, kontakta den internationaliseringsansvariga på din institution.

Internationaliseringsansvariga

Det är viktigt att diskutera kursval med din heminstitution, om du vill ha dina utbytesstudier tillgodoräknade i din examen. Beslut om tillgodoräknande av utbytesstudier tas alltid av din heminstitution. Vid specifika frågor om en annan institutions utbytesplatser kan din internationaliseringsansvariga hänvisa dig till rätt person. För information om utbyten utanför Europa kan du förutom den internationaliseringsansvariga på din institution även kontakta Internationella enheten.

 

Ansökningsperioder

Tre tillfällen att ansöka (datumen annonseras vid varje tillfälle):

Huvudansökansperiod: 10 december - 1 februari

Restplatsomgången (endast deltagande institutioner, och endast utannonserade lediga platser): 15 mars - 31 mars

Restplatsomgången - VT: (endast deltagande institutioner, och endast utannonserade lediga platser): 15 september - 1 oktober

Utlysningen 2016-12-10 – 2017-02-01 är STÄNGD.

Eventuella restplatser utlyses 15/3 - 1/4-2017.

 

Andra allmän information (särskilt om universitetsgemensamma avtal)

Ansökan till universitetsgemensamma avtal, särskilda rutiner

Se längst ner på sidan Särskilda regler – utomeuropeiska universitet för PDF dokument med information om språkkrav, platser, osv kring dessa avtal. OM du tänker söka ett av dessa avtal, kontakta din studievägledare/koordinator i god tid, så att du vet om du kan söka det specifika avtalet, och behöver göra prov.

Avtal på fakultets- och institutionsnivå kan ha olika språkkrav, och det är att ta kontakt med den relevanta koordinatorn/studievägledaren.

 

För studenter på Lärarutbildning hänvisas till information via Lärarutbildningsnämnden

Restplatser

Restplatser HT17/ VT 18, utlyses 15/3 - 1/4 2017

Länk till portal med ansökningsformulär - Application form Outgoing Students H17  -öppnar 2017-03-15

OBS! Endast platser som annonseras nedan går att söka/kommer att behandlas, oavsett vad som finns i rullistor i MoveOns ansökningsformulär. Restplatser utlyses på följande institutioner:

Institutionen för globala studier

Institutionen för Sociologi och arbetsvetenskap

Statsvetenskapliga institutionen

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2017-03-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?