• Att förstå det synliga genom det dolda - om våld i svenska förorter

[2018-09-21] Cecilia Ekström, doktorand vid Institutionen för globala studier, forskar om miljonprogramsområden och unga - om makt, våld, identitet och framtidsvisioner. Under Bokmässan deltar hon i Göteborgs universitets monter med föredraget "Att förstå det synliga genom det dolda - om våld i svenska förorter".

• Snabbtänkt: Forskare reflekterar över valet 2018

[2018-09-21] Idag publicerades rapporten Snabbtänkt där forskare redan nu reflekterar över valet 2018. 26 forskare från Göteborgs universitet har varit med och tänkt snabbt.

• Ändrade synsätt kan skapa socialt hållbara städer

[2018-09-17] Projektet KAIROS vid Mistra Urban Futures har kartlagt hur globalisering, migration och urbanisering präglar vår samtid och ställer krav på omgivningen. Målet är att förändra makthavares synsätt kring Socialt hållbara städer.