Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • Kunskap om mäns våld mot kvinnor aktuellt för många yrkesgrupper

    [2018-03-20] Den 1 juli blir utbildning om mäns våld mot kvinnor obligatorisk för yrkesgrupper som möter våldsutsatta och våldsutövare. På Göteborgs universitet ges kursen ¿Mäns våld mot kvinnor¿ ¿ en fristående och delvis nätbaserad kurs, som i kölvattnet av #metoo idag är mer aktuell än någonsin.

  • Ny kurs: Personlighet, psykisk hälsa och beroende

    [2018-03-19] Ett beroende av alkohol eller narkotika påverkar hjärnan både fysiologiskt och psykologiskt och kan därmed påverka en persons psykiska hälsa och personlighet. I den kursen här får du kunskap om på vilka sätt, men också omvänt ¿ hur människor med olika personlighetsegenskaper eller former av psykisk ohälsa lättare utvecklar beroende vid olika skeenden eller kriser i livet.

  • Kärlek och depression hänger samman i intima relationer

    [2018-03-15] Kärlek och lycka är begrepp som hänger tätt samman. Men är det i dag viktigare att tala om kärlek och depression? I sociologen Emma Engdahls bok ¿Depressive Love ¿ A Social Pathology¿ undersöks hur våra nära relationer kan orsaka depression. I samband med utgivningen kommer ett samtal om kärlek och depression mellan Åsa Nilsonne och Emma Engdahl att äga rum.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Facebook

 
 

Kontaktinformation

Lars-Olof Karlsson, kommunikatör

Telefon:
031-786 4841

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-03-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?