• Ny professor i socialt arbete

[2019-05-24] Jari Kuosmanen är ny professor i socialt arbete vid Göteborgs universitet. Hans forskning ägnas huvudsakligen åt prostitutions-, kriminalitets- och maskulinitetsstudier.

• Skräp från havet får nytt liv i utställning om återbruk

[2019-05-24] Den 25 maj öppnar Bohusläns museum utställningen RE:USE! - en utställning om skräp, återbruk och hållbarhet. Staffan Appelgren och Anna Bohlin, socialantropologer vid Institutionen för globala studier, medverkar genom forskningsprojektet Re:heritage.

• Hur idéer tolkas kan ha betydelse vid omorganisationer i offentlig sektor

[2019-05-23] Jakten på det bästa sättet att leda, styra och organisera offentliga verksamheter pågår ständigt, och olika idéer anammas i olika tid. Att vissa av dem blir framgångsrika och andra inte har att göra med hur de tolkas på den plats de introduceras. Det visar en ny avhandling från Förvaltningshögskolan.