Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • Nytt projekt undersöker svältkatastrofer som massvåld

    [2018-12-12] Vem har intresse av att minnas - eller glömma - hungerkatastrofer? Det är en av frågeställningarna i det nya projektet Svältkatastrofer som massvåld: Mot en ny förståelse av våld, minne och ansvarsutkrävande i relation till hungersnöd, som leds av Camilla Orjuela och Swati Parashar vid Institutionen för globala studier. Projektet tilldelades nyligen 6 miljoner kronor från Vetenskapsrådet (VR).

  • Ny tidskrift vill spegla svensk antropologi och dess globala nätverk

    [2018-12-11] Jörgen Hellman, docent i socialantropologi vid Institutionen för globala studier, är en av grundarna av den nya antropologiska tidskriften, kritisk etnografi ¿ The Swedish Journal of Anthropology. Hellman hoppas att tidskriften kommer visa hur antropologi kan bidra i viktiga samhällsdebatter.

  • Göteborgare nöjda med sin stad men önskar ökad kameraövervakning

    [2018-12-10] För andra året i rad genomfördes 2017 SOM-undersökningen i Göteborg. En lokal undersökning med fokus på frågor om demokrati, tillit, boende och infrastruktur i staden. Undersökningen avrapporteras i rapporten SOM-undersökningen i Göteborg 2017

Fler nyheter

Facebook

 
 

Kontaktinformation

Lars-Olof Karlsson, kommunikatör

Telefon:
031-786 4841

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-03-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?