• Vi söker patienter till KBT-behandling

[2019-09-18] Vi söker främst dig med specifik fobi, exempelvis hissfobi, spindelfobi, ormfobi eller fobi för trånga utrymmen. Vi söker även dig som önskar behandling för nydebuterad panikångest, generell ångest, lättare depression eller tvångssyndrom.

• Arvsrätt till kronan minskade risken för krig och politisk instabilitet

[2019-09-09] Införandet av arvsmonarki i Europa bidrog till att minska risken för inbördeskrig i samband med överlämnandet av makten. Det visar en studie från Göteborgs universitet som undersökt historiska successioner mellan åren 1000 och 1800.

• Gräsrotsrörelser och klimatomställningen undersöks i nytt forskningsprojekt

[2019-09-06] Lokala gräsrotsrörelsers möjlighet att påverka klimat- och energiomställningen ska undersökas i ett nytt forskningsprojekt vid institutionen för globala studier. Projektet tilldelades nyligen 6,2 miljoner kronor från Energimyndigheten och leds av Rikard Warlenius, universitetslektor i humanekologi.