• Forskare studerar klimatdemonstranter

[2019-03-18] Vid fredagens klimatdemonstrationer runt om i Europa delade ett internationellt nätverk av forskare ut enkäter till demonstranterna. Initiativtagare är docent Mattias Wahlström vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, tillsammans med Katrin Uba, statsvetare vid Uppsala universitet.

• Snabbare förändring med byråkrati än med nätverk

[2019-03-15] En klassiskt byråkratisk styrning kan vara mer effektiv för att åstadkomma en förändring än en mer modern, nätverkande styrning. Det visar en avhandling som jämfört jämställdhetsarbete i Sverige och Spanien.

• Medborgarforskning på Världskulturmuseet

[2019-03-15] Vad lagar och vårdar vi och vad förbrukar vi? Det är en av frågorna som ställs i Världskulturmuseets senaste utställning Human Nature, som handlar om människors konsumtion och dess roll i miljöförstöring och klimatförändringar. Socialantropologerna Anna Bohlin och Staffan Appelgren har via forskningsprojektet Re:heritage varit med och tagit fram en del av utställningen som utforskar människors relationer till saker.