Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • Stort forskningsanslag till projekt om minskad biltrafik i Göteborg

    [2018-06-18] Sofie Hellberg, doktor i freds- och utvecklingsforskning vid Institutionen för globala studier, har tilldelats 2,8 miljoner kronor från Energimyndigheten för projektet ¿Minskad biltrafik i Göteborg: en förutsättning för klimatomställning, men hur?' Forskningsprojektet börjar under 2019 och pågår under tre år.

  • Svensk vapenexport inte enbart driven av nationella intressen

    [2018-06-18] Svensk vapenhandel påverkas både av nationella egenintressen och höga ideal kring internationellt utvecklingssamarbete. Den har också mycket större betydelse för varumärket Sverige än vad som framkommer i den svenska offentliga debatten. Det sägs i en ny avhandling från Göteborgs universitet.

  • Dags för nationell kraftsamling för ökad medie- och informationskunnighet i samhället!

    [2018-06-15] Nyligen samlades drygt 130 deltagare och fyra ministrar på en nationell konferens om medie- och informationskunnighet. ¿ Det var ett viktigt steg på vägen, konstaterar Ulla Carlsson, Unescoprofessor i yttrandefrihet vid JMG, och en av arrangörerna.

Fler nyheter

Facebook

 
 

Kontaktinformation

Lars-Olof Karlsson, kommunikatör

Telefon:
031-786 4841

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-03-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?