• Stort forskningsanslag till projekt om minskad biltrafik i Göteborg

[2018-06-18] Sofie Hellberg, doktor i freds- och utvecklingsforskning vid Institutionen för globala studier, har tilldelats 2,8 miljoner kronor från Energimyndigheten för projektet ¿Minskad biltrafik i Göteborg: en förutsättning för klimatomställning, men hur?' Forskningsprojektet börjar under 2019 och pågår under tre år.

• Svensk vapenexport inte enbart driven av nationella intressen

[2018-06-18] Svensk vapenhandel påverkas både av nationella egenintressen och höga ideal kring internationellt utvecklingssamarbete. Den har också mycket större betydelse för varumärket Sverige än vad som framkommer i den svenska offentliga debatten. Det sägs i en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Dags för nationell kraftsamling för ökad medie- och informationskunnighet i samhället!

[2018-06-15] Nyligen samlades drygt 130 deltagare och fyra ministrar på en nationell konferens om medie- och informationskunnighet. ¿ Det var ett viktigt steg på vägen, konstaterar Ulla Carlsson, Unescoprofessor i yttrandefrihet vid JMG, och en av arrangörerna.