• Food-truck exploderat vid Campus Linné

[2017-12-12] En food-truck på gården mellan Annedalsseminariet och Mediehuset på Campus Linné exploderade vid tjugo i elva på tisdagsförmiddagen. En person som arbetar i food-trucken skadades lindrigt.

• Nytt forskningsprojekt om lärares arbetsbelastning: Undervisa eller släcka bränder?

[2017-12-12] Lärare toppar Arbetsmiljöverkets lista över yrkesgrupper som upplever arbetsrelaterade besvär till följd av sin arbetssituation. Många har beskrivit att problemen bottnar i orimliga krav som medför en konstant jakt på tid där de hela tiden måste jonglera flera arbetsuppgifter samtidigt och ständigt göra kortsiktiga prioriteringar. Forskare på psykologiska institutionen ska nu undersöka vilka effekter den upplevda bristen på tid får på lärarnas kognition, kollegialitet och möjlighet till innovations- och utvecklingstänkande.

• Karriärstad gav SM-vinst

[2017-12-11] Amanda Jakobsson och Malin Rönnerman kan titulera sig Svenska mästare. De vann årets upplaga av Personalvetar-SM som avgjordes i Stockholm. Deras förslag, ¿En karriärstad¿ för Försvarsmakten blev vinnande bidraget bland 19 förslag.