• Pensionering inget stort hot mot den psykiska hälsan

[2019-10-16] Att gå i pension beskrivs ofta som en form av kris och en period präglad av förluster, men de allra flesta hanterar pensionsövergången bra. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Medel till samverkansprojekt med polisen om förhör av alkoholpåverkade

[2019-10-14] Angelica Hagsand, forskare vid psykologiska institutionen, har fått medel av Forsknings- och innovationskontoret vid Göteborgs universitet för att starta upp ett samverkansprojekt mellan forskare och polis. Målet är att ta fram vetenskapligt förankrade riktlinjer för förhör med alkoholpåverkade personer.

• "Förhoppningsvis innebär priset att fredsprocessen får mer legitimitet och konkretiseras"

[2019-10-11] Han har kallats för Afrikas Obama. Nu när även Etiopens premiärminister Abiy Ahmed Ali får Nobels fredspris ökar likheterna mellan de båda ledarna än mer. - Som etiopier och afrikan är jag glad. Abiy Ahmed tog ett djärvt initiativ för att lösa en konflikt mellan två länder som pågått i nära 20 år, säger Bizusew Ashagrie, doktorand i freds- och utvecklingsforskning vid Göteborgs universitet.