Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • Ann-Sofie Hermansson: Vi behöver ny forskning

    [2018-04-19] Arbetslivets villkor måste tillbaka på den politiska agendan säger kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Ann-Sofie Hermansson, och för att klara nuvarande och framtida utmaningar krävs mer forskning. - Något har gått snett när sjukskrivningstalen hela tiden ökar och jag vet inte vad det beror på.

  • Internationell assistans vid nationella val kan stjälpa demokratisering

    [2018-04-19] FN gav assistans till mer än en tredjedel av världens alla nationella val mellan åren 2007 och 2014. Internationell assistans till val bidrar till att öka både kvalitet och förtroende under förutsättning att nationella organ är villiga att samarbeta. Men genom samarbete med repressiva regimer som avsiktligt undergräver valfriheten, exempelvis begränsar mediefriheten, riskerar assistansen att legitimera auktoritärt styre, det visar forskning från Göteborgs universitet.

  • Ny bok om mediebevakning av terrordådet

    [2018-04-18] Hur fick allmänheten sin information om Stockholmsattentatet? Det och mycket annat har JMG-forskare undersökt och sammanfattat i boken Allt tyder på ett terrordåd - Stockholmsattentatet i medier och opinion, Institutet för mediestudier (2018).

Fler nyheter

Facebook

 
 

Kontaktinformation

Lars-Olof Karlsson, kommunikatör

Telefon:
031-786 4841

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-03-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://samfak.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2018-04-21