International Migrants Day: Dialogues in Academia and in Practice

Utställning, Seminarium, Workshop

Välkommen till en student-organiserad seminariedag och mässa på Internatonella Migrant-dagen 2018, med fokus på inkludering/exkludering, integration och välbefinnande.

Gain insight on current multidisciplinary discussions from academic and practical perspectives. Make connections with students and student organizations working directly with these issues.

In the morning, there will be seminars with invited guest researchers from Lund University and Linköping University.

The seminars will be followed by a panel discussion including representatives from IM Swedish Development Partner and The Swedish Network of Refugee Support Groups, FARR.

After the panel discussion, there will be an open fair with different (student)organisations presenting their work.

Complementary "fika" served from 8:30 until 9:00, lunch at 12:00 included for registered participants.

Participation is free, registration is required and binding.

Programme
8.30 - 9.10: Fika

9.10 - 9.15: Welcome Speech from Dr. Andrea Spehar, CGM director

9.15 - 10.00: Sweden as a Role Model in Refugee Integration? Bosnians in the 1990s, Syrians Today - Branka Likic Brboric (Linköping University)

10.05 - 10.50: The Conceptualization of Migration and Refugeness in Swedish Welfare Services - Norma Montesino (Lund University)

11.05 - 11.50: The "Healthy Migrant Paradox" and the Case of Language Interpretation in Maternity Health Care - Anna Bredström (Linköping University)

11.50 - 12.45: Lunch Break

12.45 - 13.00: Student Organization Introductions

13.00 - 14.30: Panel Discussion
¤ Branka Likic Brboric (Linköping University)
¤ Norma Montesino (Lund University)
¤ Anna Bredström (Linköping University)
¤ Emma Persson, lawyer and president of FARR - The Swedish Network of Refugee Support Groups
¤ Amjad Eshmawi - Development Officer/ Project Manager at IM Swedish Development Partner
¤ Ravaka Ramanamisata - Coordinator for Universitetsvän Mentoring program at the University of Gothenburg

14.30 - 16.00: Exhibition of Organizations

Exhibition:
Student Organizations
¤ Brännpunkt Europa
¤ The Society of International Affairs Gothenburg
¤ Asylrättstudenterna Gothenburg

Non-Profit Organizations
¤ YMCA (KFUM) - Gothenburg
¤ Mitt Livs Val - Gothenburg

YOU CAN NO LONGER SIGN UP FOR THIS EVENT. LET US KNOW IF YOU HAVE SIGNED UP BUT CANNOT COME!

Föreläsare: Anna Bredström, Institute for Research on Migration, Ethnicity and Society, REMESO; Linköpings Universitet
Branka Likic Brboric, Institute for Research on Migration, Ethnicity and Society, REMESO; Linköpings Universitet
Norma Montesino, Socialhögskolan, Lunds Universitet

Datum: 2018-12-18

Kategorier: Samverkan, Latinamerika, Humaniora, Populärvetenskap, Mångfald, Student, Språk, Jämlikhet/jämställdhet, Samhällsvetenskap, Medicin, Tvärvetenskap

Arrangör: CGM

Plats: Annedalseminariet, Seminariegatan 1 A
Sal 514

Sista anmälningsdag: 2018-12-13 kl. 23:59.

Kontaktperson: Centrum för Global Migration

Antal platser: 70 (Varav 69 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-12-21