BOKMÄSSAN: USA, Trump och kvinnorna

Seminarium

Majoriteten av USA:s vita kvinnor röstade på Trump. Det var i den ständigt sexistanklagade presidentens land som #metoo-rörelsen startade. Inför presidentvalet 2020 är flera framträdande kandidater kvinnor. Samtidigt haglar anklagelserna kvinnor emellan om att vara antingen manshatare eller könsförrädare. Vad händer med feminismen i USA? Stöder kvinnorna fortfarande Trump? Vilka möjligheter har en kvinna att utmana Trump?

Detta diskuterar de tre amerikanska författarna Tayari Jones, Meg Wolitzer och Bryan Stevenson tillsammans med samtalsledare Maria Edström, docent i journalistik med fokus på genus, medier och mänskliga rättigheter, Göteborgs universitet.

Samtal på engelska.

Datum: 2019-09-28

Kategorier: Media/Journalistik, Samverkan, Jämlikhet/jämställdhet, Internationellt, Samhällsvetenskap, Genusvetenskap, Humaniora, Populärvetenskap

Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet i samverkan med Bokförlaget Forum, Bookmark och Libris

Plats: Bok & Bibliotek, Svenska mässan, sal F2

Avgift: Entréavgift till Bokmässan enligt mässans priser. Ingen extra entréavgift till program i GU-montern.

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-12-21