Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kalendarium


Vaghet i målstyrningens tjänst. Statliga myndigheters värdegrunder i kritiskt perspektiv (Förvaltningshögskolans högre seminarium)

Högre seminarium

Förvaltningshögskolans högre seminarium

Målstyrning har kommit att bli ett centralt begrepp i vårt forskningsprojekt om statliga myndigheters värdegrundstexter. Informanter i olika delundersökningar verkar ense om att värdegrunden bidrar till (eller ska bidra till) att myndigheten når sina mål. Men värdegrunderna som texter har väldigt svag koppling till de mål som myndigheten föreläggs i instruktioner och regleringsbrev. Hur går detta ihop? Är det verkligen en rationell väg till måluppfyllelse att skapa texter som handlar om något annat? Denna kritiska fråga vill vi diskutera mot bakgrund av huvudresultaten från forskningsprojektet En ny genre och dess arkeologi:Statliga myndigheters värdegrundstexter (Riksbankens Jubileumsfond, 2016¿2019).

Anders Björkvall är professor i svenska vid Örebro universitet. Han forskar om texter, genrer och diskurser i olika sammanhang, och är särskilt intresserad av multimodal kommunikation.

Catharina Nyström Höög är professor i svenska språket vid Högskolan Dalarna och har lång erfarenhet av att arbeta med svenska myndigheters texter och textkulturer.

Föreläsare: Anders Björkvall, Catharina Nyström Höög

Datum: 2019-09-11

Tid: 13:15 - 15:00

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Förvaltningshögskolan

Plats: Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19

Kontaktperson: Tom Karlsson

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-12-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?