Jonna Bornemark: Att mäta eller inte mäta? Kvalitet och kompetens i välfärden

Debatt

Att mäta eller inte mäta? Ett seminarium och panelsamtal med filosofen Jonna Bornemark utifrån hennes bok om Det omätbaras renässans.

Seminariet är öppet för alla intresserade. Det arrangeras i samarbete med Masterprogrammet i evidensbasering och ingår i STS-seminarieserie.

Seminariet inleds med ett samtal mellan Jonna Bornemark, docent i filosofi och Morten Sager, fil dr i vetenskapsteori och ansvarig för masterprogrammet i evidensbasering.

Sedan reflekterar vi tillsammans om hur mätningar kan användas - och inte - i försöken att förbättra kvaliteten i välfärdens verksamheter.

Max antal deltagare är 60 personer. Ingen föranmälan men när salen är full stänger vi dörren.

STS-serien samordnas av institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori och avdelningen för teknik- och vetenskapsstudier på institutionen för sociologi och arbetsvetenskap.

Föreläsare: Panelsamtal på svenska: Jonna Bornemark, Södertörns högskola och Morten Sager, FLoV Moderator: Johan Söderberg, FLoV

Datum: 2019-09-20

Kategorier: Humaniora

Arrangör: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori