Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kalendarium


Pathways to healthy aging: Risks, Resources and Resilience in Midlife

Föreläsning

Kan vi påverka vårt åldrande? Hur ska vi göra för att åldras väl? Professor Margie Lachman håller en föreläsning om sin forskning om åldrandets möjligheter och utmaningar.

Föreläsningen hålls på engelska och är öppen för alla intresserade. Ingen föranmälan krävs.

Föreläsningen berör åldrandet från ett livsloppsperspektiv med fokus på risk och friskfaktorer för ett hälsosamt åldrande. Lachman presenterar forskningsresultat från "the National Study of Midlife in the Unites States" (MIDUS), en longitudinell studie (N ~ 7000) om utveckling under vuxenåren (åldersgrupp 24¿95) som pågått sedan 1995. Fokus i föreläsningen ligger på betydelsen av faktorer som upplevd kontroll, socialt stöd och fysisk aktivitet för förändringar i hälsa och kognition under senare delen av vuxenlivet. Resultaten visar att det är möjligt att ta kontroll över sitt åldrande och öka förutsättningarna att behålla hälsan långt upp i åldrarna.

Föreläsare: Margie Lachman, professor i psykologi på Brandeis University (MA, USA) är en ledande forskare inom utvecklingspsykologi med fokus på medelåldern och sena vuxenlivet. Hennes forskning handlar om psykosociala och beteenderelaterade faktorer av betydelse för åldersrelaterade förändringar i hälsa och kognition.

Datum: 2019-09-19

Tid: 15:00 - 16:00

Kategorier: Psykologi

Arrangör: Psykologiska institutionen

Plats: Psykologen, Haraldsgatan 1
F8

Ytterligare information:
Pathways-to-healthy-aging-190919.pdf

Kontaktperson: Anne Ingeborg Berg

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-12-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?