Kalendarium

Docentföreläsning: Att förändras och vara densamma: Identitet och personlighet i unga vuxenår

Föreläsning

Maria Wängqvist disputerade 2013 med en avhandling om unga vuxnas identitetsutveckling. Sedan dess har hon genomfört longitudinella studier av identitet och personlighet, samt studerat hur identitet är relaterat till bland annat sociala relationer, upplevelsen av kroppen och internetanvändande. Hon har studerat föräldraskap som en identitetsfråga och från ett genusperspektiv. Marias pågående forskning innebär fortsatta studier av identitet och personlighet med flera olika metoder och i olika åldersgrupper. Hon driver också ett forskningsprojekt om fäders föräldraengagemang från tidig barndom till vuxenår och över generationer. Maria Wängqvist arbetar som universitetslektor vid Psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet.

Datum: 2019-09-20

Kategorier: Psykologi