Omställning och/eller kollaps - Behöver klimataktivismen hopp?

Seminarium

Många upplever idag att katastrofala klimatförändringar inte bara är ett framtida hot utan redan har börjat. Vilka är möjligheterna för miljörörelsen att mobilisera när "hopp" om att rädda världen blir allt svårare att upprätthålla? Vad betyder det - praktiskt, mentalt och känslomässigt - att överge sociala modeller som länge varit dominerande i moderna samhällen och skapa nya? Under evenemanget belyser vi nya klimatprotester, kollapsologi och omställningsaktivism.

Miniföreläsningar:

Fridays For Future - resultat från en internationell enkätstudie, Mattias Wahlström, docent sociologi

Kollektivboende och byggemenskaper - alternativ för hållbart boende?, Håkan Thörn, professor sociologi

SSESA Social Science Environment Student Association presenterar sin verksamhet

Panel:

Moderator Carl Cassegård (professor sociologi). Medverkande: Daniel Kraft (psykolog), Sanya Falkenstrand (omställare), och Åsa Wettergren (professor sociologi).

Datum: 2019-11-06

Kategorier: Samhällsvetenskap