Exkluderingsnätverket - Analysseminarium

Lokal: Pilen

Den är gången diskuterar vi material från två olika forskningsprojekt:

Matti Wirehag presenterar empiriskt material från sitt avhandlingsarbete Managing the Homeless - mapping and analyzing the management of local homeless service system in Sweden. Materialet består av utdrag ur telefonintervjuer med ansvariga för kommuners hemlöshetsarbete.

Anette Skårner, Karin Berg och Frida Petersson presenterar material från projektet Allierad eller alienerad? Om hur samspelet mellan klienter, anhöriga och personal formeras och utvecklas under LVM-vården i form av transkriberade fokusgruppsintervjuer med personal vid fyra LVM-institutioner.

*För er som inte varit med tidigare, våra analysseminarier brukar gå till ungefär så här:
- Någon (eller några) åtar sig att ta med sig valfri transkriberad text (ca 2-3 sidor) som man önskar få belyst.
- För att göra det lätt att hitta till samma ställe i texten, numrera raderna och använd gärna korta rader.
- Innan mötet kopiera upp cirka 15 exemplar av texten.
- När vi ses delas kopiorna ut till deltagarna som får möjlighet att läsa igenom texten.
- Berätta om det är någon speciell fråga eller vinkling du vill att övriga deltagare skall titta på.
- Därefter lämnas ordet fritt för deltagarna att komma med sina reflektioner.
- Efter mötet samlas transkriptionerna in och återlämnas till sin ägare.

Datum: 2019-12-12

Kategorier: Socialt arbete