Klimatlunch: Hur ska klimatramverket för lärosäten genomföras i praktiken?

Aktivitet

Göteborgs universitet ställer sig bakom klimatramverket, ett initiativ som Chalmers och KTH har tagit fram, där lärosäten åtar sig att ta fram strategier för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål. Hur ska vi genomföra det i praktiken?

Kraftfulla åtgärder behövs och alla kan bidra. Hur kan vi som arbetar och studerar på universiteten medverka till att ställa om samhällets för att avvärja klimatkrisen?

Klimatnätverket för Göteborgs universitet och Chalmers välkomnar klimatengagerade forskare, lärare, administrativ personal, ledning, studenter med flera till klimatluncher med informella samtal. Med inspirationen från Friday´s for future träffas vi sista fredagen i varje månad. Under våren 2020 ses vi 28 februari, 27 mars, 24 april och 29 maj, på Handelshögskolan i sal B34. Den 24 april anordnar dessutom Friday´s for Future nästa globala klimatsdemonstration.

Det finns möjlighet till drop-in och drop-ut den tid du behöver.
Ta med egen lunch.

För att få inbjudningar till kommande träffar så prenumerera på nyhetsbrev från Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV).

Datum: 2020-02-28

Kategorier: Hållbar utveckling