Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kalendarium


AW med forskare: Erdogans Turkiet

Debatt

Vart är Turkiet på väg? Hur påverkar landets vägval relationerna med EU, USA, Ryssland och grannländerna i Mellanöstern-regionen?

Turkiet har utvecklats i en auktoritär riktning under president Recep Tayyip Erdo¿an. Många anser att demokratin har urholkats och vi har sett otaliga exempel på inskränkningar av det fria ordet, förföljelse av oliktänkande, korruption och utrensningar.

Landet står samtidigt inför stora ekonomiska, sociala och utrikespolitiska utmaningar. Den turkiska liran har rasat över 40 procent sedan årsskiftet, relationen med USA blir allt sämre och Turkiet för krig mot kurdiska PKK och YPG både på hemmaplan och i Syrien.

Vart är Turkiet på väg? Hur påverkar landets vägval relationerna med EU, USA, Ryssland och grannländerna i Mellanöstern-regionen?

Välkommen på after work med forskare!Åldersgräns: 18 år
Gratis inträde

Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0

Föreläsare: Ann-Kristin Jonasson, fil dr och universitetslektor vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet och styrelseledamot i Svenska forskningsinstitutet i Istanbul Klas Grinell, docent och forskare vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborgs universitet Paul T. Levin, doctor I internationella relationer och föreståndare för Stockholm University Institute for Turkish Studies MODERATOR: Mattias Hagberg, journalist och författare

Datum: 2018-10-30

Tid: 17:30

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Samhällsvetenskapliga fakulteten och Folkuniversitetet

Plats: Pustervik

Kontaktperson: Lars-Olof Karlsson

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-12-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://samfak.gu.se/aktuellt/kalendarium/aktuellt_detalj/?eventId=70136774539
Utskriftsdatum: 2020-08-11