Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny professor i socialt arbete

  [2019-05-24] Jari Kuosmanen är ny professor i socialt arbete vid Göteborgs universitet. Hans forskning ägnas huvudsakligen åt prostitutions-, kriminalitets- och maskulinitetsstudier.

 • Skräp från havet får nytt liv i utställning om återbruk

  [2019-05-24] Den 25 maj öppnar Bohusläns museum utställningen RE:USE! - en utställning om skräp, återbruk och hållbarhet. Staffan Appelgren och Anna Bohlin, socialantropologer vid Institutionen för globala studier, medverkar genom forskningsprojektet Re:heritage.

 • Hur idéer tolkas kan ha betydelse vid omorganisationer i offentlig sektor

  [2019-05-23] Jakten på det bästa sättet att leda, styra och organisera offentliga verksamheter pågår ständigt, och olika idéer anammas i olika tid. Att vissa av dem blir framgångsrika och andra inte har att göra med hur de tolkas på den plats de introduceras. Det visar en ny avhandling från Förvaltningshögskolan.

 • Mediemötet 2019 i bilder och på SVT Play

  [2019-05-23] Nu kan du se det välbesökta Mediemötet om Medierna & klimatet på SVT Play. Det kan vara ett bra underlag för redaktioner som vill diskutera sin journalistiska bevakning av den komplexa klimatfrågan. Här kan du också se bilder från det engagerande Mediemötet, tagna av fotograf Joakim Roos, lärare i journalistiskt berättande på JMG.

 • UNDP-chefen Ulrika Modéer ny hedersdoktor vid Göteborgs universitet

  [2019-05-17] UNDP-chefen och assisterande generalsekreteraren i FN Ulrika Modéer blir ny hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. Det beslutade fakultetsstyrelsen igår. Den nya hedersdoktoren är även tidigare student vid fakulteten.

 • Anhörigassistans - bra eller dåligt?

  [2019-05-16] Att ha en familjemedlem som personlig assistent kan ge funktionshindrade personer stödet de behöver för att leva ett mer självständigt liv. När anhörigassistans kombineras med extern assistans fungerar det som bäst. I serien Forskare förklarar berättar forskarna Anna Dunér och Elisabeth Olin om sina studier om anhörigassistans.

 • JMG bevakar den svenska EU-valskampanjen

  [2019-05-06] Forskare runtom i EU håller nu på att samla in och koda innehåll från valaffischer, tv-reklam och kampanjer på sociala medier i det gemensamma projektet Platform Europe. Ansvarig i Sverige är Bengt Johansson, professor vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG). Syftet är att bygga upp ett nytt forskningscenter om EU-valskampanjer med namnet European Monitoring Centre (EEMC). På måndag den 6 maj är alla som vill veta mer välkomna till seminariet Europe is voting på Handelshögskolan.

 • Mötesspråket en utmaning när förvaltning möter internationalisering

  [2019-04-25] Det finns en spänning mellan den högre utbildningens internationaliseringsuppdrag och den svenska förvaltningstraditionen. Det visar en ny studie där universitetens språkpolicyer jämförts. - Universiteten förväntas locka till sig internationella studenter och medarbetare, men samtidigt krävs goda kunskaper i svenska för att kunna delta på alla nivåer i verksamheten, säger Susanna Karlsson vid Göteborgs universitet.

 • Film och utställningar för att lyfta fram äldre i samhället

  [2019-04-25] Idag är äldre, särskilt kvinnor, i princip osynliga i medierna, trots att var fjärde svensk är över 60 år. - Ett demokratiproblem! säger Maria Edström, medieforskare vid JMG och AgeCap, i den nya filmen i serien Forskare förklarar från samhällsvetenskapliga fakulteten. Hon förklarar vad det innebär att vara årsrik - och inte enbart gammal. Det är också temat i utställningarna Årsrik och Livet med tiden som på torsdag öppnar på Stadsbiblioteket och i Bältesspännarparken.

 • Människor vill hellre ha miljöbeskattning av företag än av den egna konsumtionen

  [2019-04-15] Allmänheten är mer positivt inställd till koldioxidskatt som riktas mot industrin än mot den egna konsumtionen. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin, visar en studie från Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2013-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://samfak.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-05-25