Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barn och ungas sociala gemenskaper på internet lyfts i ny antologi

Nyhet: 2018-02-08

I antologin "Barn-och ungdomsvetenskap, grundläggande perspektiv" (Liber. Sorbring & Johansson, red.) lyfts olika dimensioner av barn- och ungdomsvetenskap. Forskarna Kristian Daneback och Carolina Lunde från Göteborgs universitet bidrar med ett kapitel om barn, ungdomar och sociala gemenskaper på internet. 

Med utgångpunkt i forskning kring barn och ungdomar förs en diskussion i kapitlet kring barn och ungas deltagande i internets sociala sfär, hur deras deltagandet ser ut och vad det kan tänkas innebära. I kapitlet lyfts det sociala landskapet på nätet och behovet av att som ung känna samhörighet, bli sedd och att höra till. Åldersgränser, oroliga vuxna och kränkningar på nätet är ytterligare aspekter som beskrivs utifrån aktuell forskning. 

Antologin riktar sig till studenter på program och kurser inom Barn- och ungdomsvetenskap, Lärarprogrammet, Förskollärarprogrammet, Socionomprogrammet och Socialpedagogiska programmet. Den vänder sig också till yrkesverksamma inom sektorer som direkt eller indirekt arbetar med barn, unga och deras livsvillkor, såsom socialarbetare inom socialtjänsten och inom frivilligorganisationer, lärare och kuratorer inom skolan, familjerådgivare, behandlingsassistenter, personal vid ungdomsmottagningar och andra professionella inom den sociala sektorn.

Läs mer om antologin på Libers hemsida

 

 

 

 

AV: Jenny Meyer

Artikeln publicerades först på: socwork.gu.se

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2008-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?