Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Digitaliseringen påverkar både arbetsmarknaden i stort och den enskilde individen

Nyhet: 2017-10-27

Bertil Rolandsson ingår tillsammans med Tomas Berglund och Jesper Peterson i ett nytt Nordiskt projekt som handlar om hur digitaliseringen påverkar arbetslivet.

Digitaliseringen av arbetsmarknaden har pågått under många år, men vi vet fortfarande väldigt lite om vilken effekt den nya tekniken får för vilka jobb som kommer att finnas kvar, vilka nya som skapas och hur styrningen av arbetsmarknaden kommer att påverkas. Bertil Rolandsson vid institutionen för Sociologi och Arbetsvetenskap har fått ansvaret för ett antal delstudier inom ett projekt som nyligen fått medel för att undersöka dessa frågor mot bakgrund av en bredare diskussion om arbetsmarknadens eventuella polarisering. I projektet återfinns även Tomas Berglund och Jesper Petersson. Projektet finansieras av Nordiska ministerrådet för arbetsliv samt leds av den norska forskningsstiftelsen Fafo. Mer information om projektet i sin helhet återfinns på länken nedan:
http://www.fafo.no/index.php/en/research/projects/active-projects/item/the-future-of-work-2
 

AV:

Artikeln publicerades först på: socav.gu.se

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2008-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?