Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Johan Martinsson tillträder som föreståndare för SOM-institutet

Nyhet: 2017-10-02

Johan Martinsson, docent och lektor i statsvetenskap, tar från och med 1 oktober över rollen som föreståndare för SOM-institutet. Han efterträder professor Henrik Ekengren Oscarsson, vars tidsbegränsade uppdrag nu upphör.

Foto: Johan Wingborg

Johan är verksam vid statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet och har under flera års tid varit nära knuten till SOM-institutet. Han arbetar också som forskningsledare för opinionslaboratoriet LORE, som sedan januari 2017 är en del av SOM. Johans erfarenhet inom surveymetodologi kommer att vara en viktig resurs när han nu axlar det övergripande ansvaret för SOM-undersökningarna och institutets övriga verksamhet. Hans personliga forskningsområden är väljarbeteenden och miljöopinion.

Johan tillträder medan 2017 års SOM-undersökningar ännu är i fält. På frågan om vilka resultat han mest av allt ser fram emot svarar han:
– Undersökningarna är ju så breda så det är svårt att säga, men frågor som rör partipolitik blir ju extra intressanta eftersom detta blir den sista undersökningen innan valet 2018. Av samma anledning är det viktigt att hålla ett öga på vilka samhällsfrågor som upplevs som viktigast och vad svenskarna är oroade för, eftersom detta tveklöst kommer att spela stor roll i valrörelsen.

I samband med Johans tillträde sker några mindre förändringar i SOM-institutets organisation. Framförallt kommer SOM nu att erbjuda forskartjänster på heltid, istället för de undersökningsledaruppdrag som tidigare varit på 50 procent. Flera av dessa tjänster finns redan nu sökbara under Lediga anställningar på Göteborgs universitets huvudsida.

Kontakt:
Johan Martinsson
Tel: 031-786 5148
johan.martinsson@som.gu.se


 

AV:
031-786 5529

Artikeln publicerades först på: som.gu.se

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2008-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://samfak.gu.se/aktuellt/nyheter/nyheter_detalj//johan-martinsson-tilltrader-som-forestandare-for-som-institutet.cid1519507
Utskriftsdatum: 2019-10-14