Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Medel till forskning om kollektiv intelligens

Nyhet: 2018-02-05

Carl-Christian Trönnberg på psykologiska institutionen har, tillsammans med professorerna Richard Torkar och Robert Feldt på institutionen för data- och informationsteknik, tilldelats 3,8 miljoner kronor från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse för ett tre-årigt projekt om kollektiv intelligens.

Projektet Collectively Intelligent and Creative Teams – Co-ICT syftar till att utöka kunskapen om kollektiv intelligens i team som har till uppgift att lösa komplexa och kreativa uppgifter i kunskapsintensiva miljöer. Målet är vidare att implementera kunskapen i arbetet hos mjukvaruingenjörer genom att utarbeta riktlinjer för hur den kollektiva intelligensen i team kan höjas.

Forskningen kommer att ha en grund i fynd från tidigare forskning på så kallade agila team vilka i hög grad liknar team aktiva inom mjukvaruutveckling. Med agila team menas grupper som har i uppdrag att lösa uppgifter av hög komplexitet i miljöer med hög förändringshastighet där nya lösningar har svag relation med tidigare lösningar.
 

AV:

Artikeln publicerades först på: psy.gu.se

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2008-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?