Politiken förändras men ideologin finns kvar

Nyhet: 2017-11-29

I dag släpps en bok vid Austrian Academy of Science i Wien som berör hur länder inom EU hanterat flyktingkrisen. Förvaltningshögskolans Gregg Bucken-Knapp har bidragit med ett kapitel med titeln “From “Open Your Hearts” to Closed Borders: Sweden, the Refugee Crisis and the Role of Discourse”, där han visar hur Socialdemokraterna gick från öppna till stängda gränser utan att få det att framstå som att de övergivit principerna om solidaritet. Samtidigt påvisas hur en liknande logik har varit central hos Socialdemokraterna även tidigare. Medan politiken kan förändras förblir deras anspråk på solidaritet konstant, menar Gregg Bucken-Knapp.

Boken har titeln “The Migrant Crisis: European Perspectives and National Discourses” och ISBN 978-3-643-90-802-5

Artikeln publicerades först på: spa.gu.se