Så tänker en partistrateg - exklusiv seminarieserie på JMG

Nyhet: 2019-06-10

I höst håller institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) en exklusiv serie med föreläsningar om politisk kommunikation.

– Strateger från samtliga riksdagspartier kommer att ge våra studenter och andra intresserade en unik inblick i det politiska livet bakom kulisserna, säger studierektor Marie Grusell.

Affisch på talare

Företrädare för samtliga partier i riksdagen har valt att besöka JMG i höst för att berätta om sitt arbete med politik och kommunikation.

Det är press- och partisekreterare som tillsammans med en valgeneral och en tidigare chefsstrateg håller i föreläsningarna i JMG:s nya serie ”Så tänker en partistrateg!”.

De kommer att tala om olika typer av strategiska frågor, allt ifrån ”Hur man skapar opinion istället för att styras av den” med John Zanchi (S) till ”Från policy till image? – om politisk kommunikation 1976-2019” med Maria Arnholm (L).

Idén kom från studenterna

– Det är otroligt roligt att vi kan erbjuda den här serien med föreläsningar, säger studierektor Marie Grusell. Att samla företrädare av den här digniteten är inte det lättaste. Och vi är väldigt glada och stolta över att de valt att komma just till oss på JMG!

Hon är extra glad över att serien kommit till på initiativ av studenterna själva. Idén presenterades från början i det studieråd som Marie Grusell regelbundet sammankallar för att tillsammans med representanter för studenterna i medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) diskutera förslag på hur utbildningarna kan förbättras och utvecklas.

Öppet för alla

I MKV:s studieråd ingår även studenterna i JMG:s nya internationella masterprogram i politisk kommunikation (PolCom) där den andra omgången startar till hösten.

– Då har vi sammantaget ett 40-tal PolCom-studenter och tre av föreläsningarna hålls på engelska särskilt riktade till dem, berättar programkoordinator Nicklas Håkansson. Men alla är välkomna, också våra studenter på kandidatprogrammet och de fristående kurserna, liksom journaliststudenterna.

Även andra intresserade får komma, men antalet platser är begränsat så var ute i god tid.
OBS! Obligatorisk föranmälan. Se länkar till varje föreläsning här nedan.

Föreläsningarna hålls kl 13:00-15:00 i Sal 402, Annedalsseminariet, Seminariegatan 1A, Göteborg. Se aktuella datum för de olika föreläsningarna nedan.

Program Så tänker en partistrateg

• 5/9 Acko Ankarberg, fd partisekreterare. (KD) "Värderingsstyrd politisk kommunikation". Klicka här för att anmäla dig.
  • 10/9 John Zanchi, valgeneral (S). ”Hur man skapar opinion istället för att styras av den”. Klicka här för att anmäla dig.
  • 19/9 Aron Etzler, partisekreterare (V). ”The Left party - behind the scenes”. OBS! In English! Klicka här för att anmäla dig.
  • 10/10 Michael Arthursson, partisekreterare (C). ”Making democracy work”. OBS! In English! Klicka här för att anmäla dig.
  • 29/10 Per Rosencrantz, fd chefsstrateg och kommunikationschef (M). ”Election, Political Communication and Voters in Sweden”. OBS! In English! Klicka här för att anmäla dig.
  • 31/10 Hanne Simonsen, pressekreterare åt Pär Holmgren och valsekreterare (MP). “Politisk kommunikation med gröna förtecken”. Klicka här för att anmäla dig.
  • 21/11 Maria Arnholm, partisekreterare (L). ”Från policy till image? - politisk kommunikation från 1976-2019”. Klicka här för att anmäla dig.
  • 5/12 Richard Jomshof, partisekreterare (SD). ”Strategisk kommunikation”. Klicka här för att anmäla dig.

Artikeln publicerades först på: jmg.gu.se