Samhällsbyggare i Hammarkullen fokus för konferens

Nyhet: 2018-09-05

Politiker, bostadsbolag och byggföretag – allt fler talar om vikten av att vara en samhällsbyggare. Men hur ser vardagsmänniskans och den offentligt anställdes engagemang som samhällsbyggare ut och vad resulterar det i? Ämnet diskuteras i Hammarkullens Folkets hus på konferensen ”Samhällsbyggare – är det mitt ansvar?”

Konferensen hålls den 5:e september och är ett samarbete mellan Folkhögskolan i Angered och studenter på socionomprogrammet vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. Under dagen riktas strålkastarljuset mot vardagsmänniskans, lärarens, socialarbetarens, bibliotekariens och fritidsledarens ökade engagemang som samhällsbyggare i Hammarkullen – en stadsdel som kännetecknas av mångfald och olikhet.

De boende i Hammarkullen har rötter i ungefär 80 olika länder, över 100 olika språk talas och ett kontaktnät ut i världen är en naturlig del av vardagen. I en stadsdel som kännetecknas av denna typ av olikheter finner samhällsbyggarna nya kreativa miljöer och skapar gränsöverskridande mötesplatser. Frågan är om engagerade samhällsbyggare från vitt skilda verksamheter tillsammans håller på att göra Hammarkullen till en av Europas mest hoppfulla platser?

Under dagen kommer konferensens 200 deltagare att höra berättelser från både offentlig sektor och civilsamhället som synliggör Hammarkullens tillgångar och resurser för ett kreativt samhällsbyggande. En fråga som kommer att diskuteras är hur barn och unga i området kan bjudas in för att bli mer delaktiga.

För ytterligare information kontakta:
Anna Ryan Bengtsson, doktorand och kursansvarig lärare, institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet
anna.ryan.bengtsson@socwork.gu.se, 0706-634420

Foto: Johan Wingborg, Göteborgs universitet

AV: Jenny Meyer

Artikeln publicerades först på: socwork.gu.se