OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Sören Holmberg får Branschens Hederspris

Nyhet: 2019-11-29

När undersökningsbranschen i dagarna delade ut MarC Awards 2019 gick Branschens Hederspris till Sören Holmberg, seniorprofessor i statsvetenskap.

Sören Holmberg på Göteborgs universitet har forskat om valprocessen och dess roll i en representativ demokrati sedan 70-talet. Har var med och grundade SOM-institutet och har återkommande varit expertkommentator i SVT vid riksdagsvalen.

Hedrad professor

− Jag känner mig mycket hedrad och glad. Aldrig fel att få en Oscars!, säger Sören Holmberg.

Priset tillkännagavs på undersökningsbranschens årliga galakväll MarC Awards 2019, den 28 november i Stockholm. Eventet arrangerades av Svenska Marknadsundersökningsföretag (SMIF), Swedish Insighters, ESOMAR, Surveyföreningen och Svenska Statistikfrämjandet.

Priskategorier

• Årets nykomling
• Årets uppdragsgivare
• Årets opinionsundersökare