Valforskningsprogrammet söker praktikanter

Nyhet: 2020-03-13

Valforskningsprogrammet söker 2 praktikanter till höstterminen 2020 med start den 31 augusti 2020.

Valforskningsprogrammet finns vid Statsvetenskapliga institutionen i Göteborg och bedriver sedan 1950-talet forskning om val och väljarbeteende samt sedan 1995 det internationella samarbetsprojektet The Comparative Study of Electoral Systems (CSES). Forskare knutna till programmet bedriver forskning om bland annat kunskapsresistens, miljöopinion, representativ demokrati, vallöften och partikandidater.

Nu erbjuds möjlighet för 2 studenter att praktisera på Valforskningsprogrammet under höstterminen 2020 med start den 31 augusti 2020. Praktikperioden löper under 20 veckor eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara mångskiftande och du bidrar till verksamheten på flera olika sätt. Du kommer att få mycket god inblick i hur stora nationella frågeundersökningar genomförs från ax till limpa. Du kan komma att delta i kodning och dokumentera enkätsvar, förbereda datamängder som ska analyseras av forskare, sammanställa rapporter över datainsamlingar samt analysera och rapportera resultat. Du kommer att vara involverad i att tillsammans med andra medarbetare ta om hand, bearbeta, koda och dokumentera data. Du analyserar tillsammans med andra forskare knutna till verksamheten de valundersökningar som genomfördes i samband med 2018 års riksdagsval och 2019 års Europaparlamentsval. Därutöver finns möjlighet att både föreslå och genomföra egna forskningsidéer inom ramen för Valforskningsprogrammets verksamhet.

Vi söker dig som tycker att frågeundersökningar, enkäter och opinionsundersökningar är spännande. Du behöver ha grundläggande kunskaper i kvantitativa forskningsmetoder utan att det inbegriper avancerade förkunskaper i statistik. Du har lätt för att lära dig använda nya programvaror. I vårt arbete används framförallt Excel, Stata och Qualtrics men om du också har kunskaper i InDesign och R så är det en fördel. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska då vår dokumentation och våra rapporter ofta skrivs på engelska.

Ansökan

Vänd dig med eventuella frågor och skicka CV och ett introduktionsbrev om högst en A4 till Jakob Ahlbom, jakob.ahlbom@gu.se, senast den 13 april 2020. Intervjuer och antagning kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Artikeln publicerades först på: pol.gu.se