Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Workshop för jämställdhet i medierna

Nyhet: 2017-12-06

Fortfarande är ojämställdhet i medierna ett problem. Det visar inte minst #metoo-kampanjen som samlat vittnesmål från journalister under hashtagen #deadline. Nyligen hölls en workshop på JMG för att förbereda FN:s 62:a (!) konferens  om kvinnokonventionen.


Kvinnor och medier är ett tema som ska granskas på FN:s kommande konferens om kvinnokonventionen.

Hur Sverige och andra länder ska agera var ämnet för en workshop som nyligen hölls på institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Göteborgs universitet.

Workshopen hölls i samarbete med den europeiska delen av ett globalt UNESCO-nätverk, Global Alliance on media and gender (GAMAG), där JMG deltar i ett forskningsnätverk.

Journalisten Elena Tarifa (till höger på bilden) från Barcelona ville diskutera hur FNs medlemsstater kan driva på en mer jämställd journalistik och Greta Gober  berättade om ett nytt post doc-projekt på Stockholm universitet om hur medieföretag hanterar sexuella trakasserier, hot och hat mot journalister.

På workshopen visade även Gunilla Ivarsson, avgående ordförande i IAWRT, The International Association of Women in Radio & Television, en film där mobiljournalistik gör skillnad. Övriga medverkande var bland annat representanter från Journalistförbundet, Fojo, universitetet i Oslo och nättidningen Feministiskt perspektiv.
 

AV:

Artikeln publicerades först på: jmg.gu.se

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2008-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?