Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd (SDR)

psy.gu.se/personal

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd (SDR) samlar de forskarstuderande vid fakulteten och verkar för att öka doktorandernas inflytande på utbildningen och i arbetssituationen. SDR är en del av Göta studentkår.

SDR driver frågor om forskarutbildningens kvalitet, arbetsmiljö, rättssäkerhet, samverkan, internationalisering, jämställdhet och likabehandling. SDR har bland annat särskilt drivit frågan om att alla doktorander skall erbjudas rimliga ekonomiska villkor med doktorandtjänst under hela utbildningen och att fakulteten skall följa regler och förordningar, som är till för att stärka doktorandens arbetsvillkor.

Pågående diskussioner handlar bland annat om fördelar och nackdelar kring att korta ner forskarutbildningens längd från fyra till tre år. Vi har också uppmärksammat behovet av att inkludera utländska doktorander i besluts- och informationsprocesser på fakulteten genom utökat bruk av engelska som kommunikationsspråk. Kort sagt, vi verkar för att öka doktorandernas inflytande på utbildningen och arbetssituationen.
Se det GU-gemensamma styrdokumentet för forskarutbildningen ”Doktorandreglerna”
.
Kort sagt, vi verkar för att öka doktorandernas inflytande på utbildningen och arbetssituationen.
SDR utser doktorandrepresentanter till alla fakultetsgemensamma organ. Alla förtroendeuppdrag ger rätt till förlängning av studietiden.
Citat i stor stil: Vi verkar för att öka doktorandernas inflytande på utbildningen och i arbetssituationen.

SDR styrelse har tre sammanträden per termin
. Styrelsen består av representanter från varje institution (en ordinarie och en ersättare) som utses av varje ämnesgrupp eller motsvarande, samt av ett presidium, vilket utses av styrelsen vid ett årsmöte i slutet av vårterminerna.

Styrelsens arbete handlar mycket om att utbyta information om vad som sker på institutionsnivå och på olika ställen i fakulteten och för att fatta beslut om vilka frågor doktoranderna ska driva i fakultetens högsta beslutande (fakultetsstyrelsen - SFS) och beredande (beredningen för forskning och utbildning på forskarnivå - BFF) organ. Genom detta arbete kan doktoranderna påverka beslut som rör såväl forskarutbildningen som den övriga verksamheten på fakulteten.

Har du problem i din forskarutbildning? Vill du ha ytterligare information? Vill du framföra synpunkter eller själv engagera dig?
Kontakta i så fall SDR:s ordförande Patrik Michaelsen.

 

Sidansvarig: Karin Boson|Sidan uppdaterades: 2020-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?