Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Introduktion till etik i samhällsvetenskaplig forskning

Omfattning: 2,5 hp

Kursstart: hösten 2018 (9-19 oktober, 100 %)

Kursansvariga: Mikaela Starke Institutionen för socialt arbete och Therese Skoog, Psykologiska institutionen.

Kursadministratör: Ingegerd Franzon, Institutionen för socialt arbete.

Anmälan: anmälan skickas till Ingegerd.Franzon@socwork.gu.se, senast 2018-09-10

Undervisningsspråk: engelska


Kursbeskrivning

Kursen bidrar till att hjälpa studenterna att uppnå kursmålen genom att fokusera på teoretiska forskningsetiska perspektiv, tillämplig lag och förordning, riktlinjer för etik i samhällsvetenskaplig forskning samt på oredlighet i forskning. Aktiviteter som del av kursen kommer att knytas till studenternas eget avhandlingsarbete.

Bland lärarna finns experter på forskningsetik, seniora forskare, jurister och en prefekt från en institution på Samhällsvetenskapliga fakulteten.
 

För mer information, läs kursplanen och schemat som går att finna på denna sida, kontakta någon av de kursansvariga eller kursadministratör.
Behörighetskrav: antagning till utbildning på forskarnivå och prioritet ges 1) doktorander från Samhällsvetenskapliga fakulteten, 2) doktorander från övriga Göteborgs universitet, 3) doktorander från utanför Göteborgs universitet.

 

Kursplan

Uppdaterat Schema (180928)

Sudiehandledning (Study Guide)

 

Sidansvarig: Karl-Fredrik Ahlmark|Sidan uppdaterades: 2018-10-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?