Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lunchföreläsningar

Ny forskning presenteras och aktuella frågor diskuteras i fakultetens serie lunchföreläsningar. Varannan tisdag. Serien arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet.

Hörsal Dragonen

Sprängkullsgatan 19, kl 12.15-13.00.

 

Program, våren 2020


 

18/2 | ALARMERANDE NYHETER

Bild på Marina GhersettiMånga svenskar använder nyhetsmediernas pushnotiser, men få klickar vidare till själva artikeln. Den främsta anledningen till användning är att få larm om dramatiska händelser. Men hur reagerar vi på alarmerande, korta och fragmentariska nyheter om hot och risker?

Marina Ghersetti
institutionen för journalistik, media och kommunikation

 

 

 

3/3 | FÖRORTENS EGNA RÖSTER

Bild på Peter Esaiasson

Många har synpunkter om förorten, men sällan kommer förortsbornas egna synpunkter fram. Inom ett forskningsprojekt genomförde Peter Esaiasson tillsammans med kollegor mer än tvåtusen intervjuer med boende i Bergsjön och Hjällbo. Hans erfarenhet av alla dessa samtal blev en egen bok.

Peter Esaiasson
statsvetenskapliga institutionen

 

 

 

17/3 | HEDER, RÄTT OCH MORAL

Bild på Johan RosquistHeder bildar ett informellt rättssystem som på moraliska grunder hamnar i konflikt med den formella svenska rätten. Vilka dilemman skapar detta? Och behöver straffen skärpas om ett brott konstateras ha heder som motiv?

Johan Rosquist
institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

 

 

 

 

31/3 | DÅ FUNKAR DET FÖR BARN ATT BO VARANNAN VECKA

Bild på Rakel BermanIdag bor vart tionde barn växelvis hos den och den andre föräldern efter en separation; en boendeform som ökat kraftigt sedan 80-talet. Men vilka faktorer är avgörande för om det ska funka eller inte?

Rakel Berman
institutionen för socialt arbete

 

 

 

 

Bilder:  Johan Wingborg/Göteborgs universitet

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2019-12-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?