Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samarbeten

Forskargrupper och enskilda forskare inom fakulteten ingår i en lång rad olika samarbeten med intressenter utanför akademin. Några exempel:

Cera - Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende.

I detta centrum samarbetar Samhällsvetenskapliga fakulteten, Sahlgrenska akademin, Beroendekliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset, Länsstyrelsen i Västra Götaland, forskning- och utvecklingsavdelningarna inom Göteborsregionens kommunförbund respektive Västra Götalandsregionens primärvård.

I fokus för centrumbildningen står frågor om vilka bio-psyko-sociala faktorer som samspelar till varför vissa individer utvecklar missbruk, samt vad detta leder till för följder för dem själva och deras omgivning. Vidare finns ett stort intresse för folkhälsa, särskilt preventiva insatser som kan minska risken för utveckling av missbruksproblem och psykisk ohälsa.

 

Mistra Urban Futures

Stiftelsen för miljöstrategisk forskning (Mistra) är huvudfinansiär bakom detta centrum för hållbar stadsutveckling. I flera delprojekt deltar forskare från fakulteten, bland annat via Centrum för urbana studier i Hammarkullen.
 

Försoning och rekonstruktion i Rwanda

Inst för globala studier är involverad i ett samarbete med Sida och Center for Conflict Management vid National University of Rwanda med syfte att bidra till återuppbyggnaden av landet efter inbördeskriget. Samarbetet har pågått sedan år 2002 och innebär för institutionens del framförallt att bistå universitet i Rwanda i kapacitetsuppbyggnad kring utbildning och forskning.

 

Kommunforskning

Förvaltningshögskolan har via avtal ett nära samarbete med Västra Götalandsregionen och kommuner inom denna. Avtalet pekar bl a ut ett antal angelägna forskningsområden, om än forskare själva avgör inom vilka områden satsningar ska ske. Samarbetet innebär även att representanter för kommuner och region sitter med i Förvaltningshögskolans råd för forskning och utbildning. 

 

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-02-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?