Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stark forskning inom fakulteten

Forskning inom psykologi och statsvetenskap är på vissa områden ledande i landet. Flera forskningsmiljöer inom fakulteten är även starkt uppmärksammade internationellt.

Demokrati och opinion

Den forskning som bedrivs vid framförallt statsvetenskapliga institutionen kring demokrati, val och opinion intar en nationell särställning. Forskningen kring institutioner och samhällsstyrning är av internationell världsklass. Här återfinns: 

 

Rättspsykologi

Den nationellt och internationellt framstående rättspsykologiska forskningen vid psykologiska institutionen inkluderar bland annat forskning om polisens arbete i samband med utredningar av brott och där bedömningar av lögn och andra aspekter av vittnespsykologi är centrala. Läs mer...
 

Åldrande

Vid Inst för sociologi och arbetsvetenskap har forskning kring välfärd och åldrande bedrivits sedan början av 2000-talet. Den forskningen inlemmas nu i det tvärvetenskapliga forskningscentrumet Center for Capability in Aging - From Genes to Society (AGECAP). Läs mer...

 

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-02-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?