Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alumner

Bild på Cecilia MalmströmCecilia Malmström

Cecilia Malmström är alumn från Göteborgs universitet , fil.dr i statsvetenskap och hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten. Hon tillträde som EU-kommissionär år 2010 och dessförinnan var hon Sveriges EU-minister i regeringen Reinfeldt. Hon är medlem i Liberalerna (tidigare Folkpartiet) och har ofta tippats som en kommande partiledare för Liberalerna.

 

Bild på Aida PourshahidiAida Pourshahidi

"Idag är jag programledare på Lilla Aktuellt på SVT. Jag jobbar mycket mot sändningarna jag programleder dvs. skriver manus och skriver och klipper nyhetsreportage. Arbetet innebär också mycket nyhetsvärdering tillsammans med redaktörerna och idéarbete med hela redaktionen."

 

Bild på Felicia Yeh NortoftFelicia Yeh Nortoft

Jag började min karriär som socialsekreterare på ekonomiskt bistånd. Det kan man säga är hela grunden till att jag befinner mig där jag är idag och varför jag blev intresserad av ledarskap. Jobbar numera som projektledare på ett [arbetsmarknadsprojekt via Europeiska socialfonden].

 

 

 

Bild på Emma ÖhrwallEmma Öhrwall

Jag arbetar för Studiefrämjandet på deras natursektion med folkbildning för en hållbar omställning. Det innebär att jag bland annat planerar eventet Framtidsveckan 2016 och stöttar föreningar på olika sätt. Jag arbetar även ideellt för föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg (KEG) som jag själv var med och startade för ca 2 år sedan. Ibland frilansar jag också som processledare, projektledare eller föreläsare.

 

Fler intervjuer med alumner hittar du på centrala sidor.

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2018-05-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?