Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fakultetskansliet

Kansliet utgör ett kvalificerat stöd till fakultetens ledning och styrelse. Dessutom arbetar handläggarna med kvalitetssäkring och samordning gentemot institutionerna och gemensamma förvaltningen.

Kansliet är organiserat i tre team som inom sig samordnar uppgifter inom teamets område, med ett back-up-system, se nedan.

Gemensam e-post till kansliet: samkansli@samfak.gu.se

 

Samordning och kommunikation

Marie Olofsson
Kanslichef


Toni Ilievski

Fakultetssekreterare
Ansvarsområden: Sekreterare i fakultetsstyrelsen, arkivsamordnare på fakultetskansliet samt administrativt ansvarig för genomförande av fakultetens valärenden.
 

Lars-Olof Karlsson
Kommunikatör
Ansvarsområden: Strategisk kommunikationsplanering och samordning, redaktör för webbsidor, nyhetsbrev, sociala medier, liksom för årsmagasin och övriga trycksaker. Ansvarig för mediakontakter.
 

Mikaela Hansson
Personalhandläggare
Ansvarsområden: handlägger fakultetskansliets personalärenden, handläggare för och sekreterare i Lärarförslagsnämnden där jag bereder ärenden om läraranställningar inför nämndens sammanträden. Samordnare och sekreterare i fakultetens MBL-sammanträden. Medverkar i universitetsgemensamma nätverk för personalfrågor.

 

Utbildning 

Mats Rythla,
Utbildningshandläggare
Ansvarsområden: beredning av ärenden som berör fakultetens utbildningsuppdrag på grund- och avancerad nivå; bl a anslagstilldelning till institutionerna, avräkning av helårsprestationer liksom inrättande eller avveckling av utbildningsprogram. Sekreterare i beredningsgruppen för grund- och avancerad nivå. Skyddsombud.


Karl-Fredrik Ahlmark
Forskarutbildningshandläggare
Ansvarsområden: Bereda och handlägga ärenden for fakultetsstyrelsen och beredningsgrupper inom fakultetens verksamhetsområde som rör forskning och forskarutbildning. Handlägga disputationer. Genomföra utredningar. Sakkunnig i fakultetsstyrelsen. Sekreterare i beredningen för forskning och forskarutbildning.


Linn Mattsson

Utbildningshandläggare
Ansvarsområde: Kvalitetsuppföljning och kvalitetsutvärdering av utbildningar på grund- och avancerad nivå. Hantering av högskolepedagogiska meritvalideringar.


Sofia Nygren
Utbildningshandläggare
Ansvarsområden: Samordningsansvarig av fakultetsgemensam utbytesverksamhet, inresande studenters kursval på institutions-, fakultets- och GU-avtal. Hantering av utresande studenter på fakultetsavtal, mottagningsansvarig for inresande utbytesstudenter. Sammankallande och sekreterare och i Internationaliseringskommittén. .

Gemensam e-post till teamet: utbildning@samfak.gu.se

 

Ekonomi

Jan Ohlsson
Fakultetscontroller
Ansvarsområden: Övergripande ansvar för budget- och redovisning, medverkan i utvecklingen av de ekonomiadministrativa stödsystemen vid Göteborgs universitet.
 

Marita Fagerling
Ekonom
Ansvarsområden: Fastighetsfrågor och lokalsamordning: sekreterare i lokalkommittén; arbetsmiljöfrågor: sekreterare i Lokala arbetsmiljökommittén IIa; miljö- och hållbarhetssamordnare; ekonomi: controlleruppgifter med kansliets budget mm. Representant i IT-beställargruppen.
 

Eva Börjesson
Intendent
Ansvarsområden: Inköp, ekonomiadministration 
 

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2017-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?