Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Fakultetens utbildningsuppdrag är det enskilt största inom Göteborgs universitet. Varje år går ca 8000 studenter något program eller kurs inom fakultetens breda utbildningsutbud på svenska och engelska.

Här finns tio program på grundnivå där studenter till exempel kan läsa till journalist, personalvetare, socionom, psykolog eller medie- och kommunikationsvetare. Studenter kan också läsa kandidatprogram med inriktning mot kvalificerat analys- och utredningsarbete inom både nationell och internationell arbetsmarknad, exempelvis arbetsvetarprogrammet, Europaprogrammet, programmet i offentlig förvaltning, statsvetarprogrammet eller kandidatprogrammet i globala studier.

Inom fakulteten erbjuds även sexton olika program på avancerad nivå varav nio internationella som ges på engelska. Samt en mängd fristående kurser på grundnivå inom olika ämnen.

Detaljerad information om utbildningar, förutsättningar för studierna och andra studentfrågor finner du på institutionernas utbildningssidor. Länkar dit hittar du i högerspalten. 
 

Fakultetens roll

Fakultetens roll är framförallt att följa upp och kvalitetsäkra de kurser och progam som ges inom fakulteten. Vidare är det fakulteten som tar beslut om inrättande eller avveckling av utbildningsprogram, liksom om utbildningsplaner och allmänna studieplaner.


Examina

Studier på grundnivån leder till kandidatexamen och studier på den avancerade nivån leder till masterexamen eller magisterexamen. Inom de yrkesinriktade programmen (psykolog- och socionomprogrammen) avslutas studierna med en yrkesexamen.


Forskarutbildning

Utbildning på forskarnivå är den högsta formella utbildningsnivån och syftar till att ge en kvalificerad utbildning för den som vill arbeta med forsknings- och utvecklingsfrågor såväl inom som utanför universitet och högskolor. Inom Samhällsvetenskapliga fakulteten finns utbildning på forskarnivå i elva olika ämnen.

Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng (fyra år) och avslutas med doktorsexamen. Det finns även möjlighet att avlägga licentiatexamen efter 120 högskolepoäng (två år).


Internationalisering

Samtliga institutioner vid fakulteten är engagerade i internationellt studentutbyte. Du som är intresserad kan välja att åka på utbytesprogram, exempelvis Nordplus eller Erasmus, eller via något av de egna avtal Göteborgs universitet har med en rad universitet över hela världen.

 

Språkhandledning

Enheten för akademiskt språk, ASK, är till för att stärka universitetet som helhet vad gäller akademiskt språk. Hit kan både studenter och medarbetare vända sig för att vidareutveckla sitt skrivande eller få hjälp inför exempelvis muntliga presentationer.

Mer om enheten på dess hemsida.

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2017-10-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://samfak.gu.se/utbildning/
Utskriftsdatum: 2018-02-19