Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på avancerad nivå

Fakultetens program på avancerad nivå leder antingen till en magisterexamen eller till en masterexamen. En masterexamen fördjupar kunskapen efter kandidatexamen och ger verktyg för bland annat kvalificerat analys- och utredningsarbete inom olika områden. Genom ökade kunskaper i vetenskapliga metoder ges också möjlighet att hantera komplexa problem inom ett kvalificerat arbete.

Merparten av fakultetens kandidatprogram erbjuder påbyggnadsprogram på avancerad nivå – på svenska eller engelska. Vissa av fakultetens ämnen har även fristående kurser på avancerad nivå, vilka i många fall söks av yrkesverksamma som fort- och vidareutbildning. Studenter kan efter en masterexamen gå vidare till kvalificerade arbete eller satsa på en forskarkarriär.

Exempel på masterprogram inom fakulteten som ges på engelska är Master´s Programme in European Studies, Master´s Programme in International Administration and Global Governance, Master´s Programme in Strategic Human Resource Management and Labour Relations
Masterprogram på svenska erbjuds i kriminologi, mänskliga rättigheter, psykologi, sociologi, socialt arbete, offentlig förvaltning eller statsvetenskap. Magisterprogram erbjuds i arbetsvetenskap, Europakunskap och undersökandejournalistik.

Fakulteten erbjuder även psykoterapeututbildning som är en påbyggnad riktad till socionomer, psykologer eller läkare. Utbildningen erbjuder tre inriktningar: vuxenpsykoterapi, barn- och ungdomspsykoterapi och familjeterapi.

 

 

 

 

 

Sidansvarig: Lars-Olof Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-03-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?