Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fakultetens pedagogiska pris

Pristagare 2018: David Karlson, Kerstin Bartholdsson och Louise Skoog, Förvaltningshögskolan

Bild på pristagarnaLärarlaget får priset för sitt nytänkande kring examinationsformen.

Bedömargruppens motivering:

"För att ha utvecklat en formativ examination som på ett framgångsrikt sätt stimulerar studentaktivitet och engagemang samt motiverar studenterna att ta självständigt ansvar för sitt lärande. Lärarlaget har tagit sig an en rad pedagogiska utmaningar som rört kursens röda tråd och innehåll samt studenternas behov av breddning när det gäller att behärska framställning av olika typer av texter.

Examinationsformen innebär att studenterna under kursens gång skriver sin egen kurslitteratur i form av en studentantologi. I processen ingår inslag av kamratgranskning och kontinuerlig feedback. Studenterna utvecklar genom arbetet med examinationsuppgiften förmågan att skriva pedagogiska texter samtidigt som de fördjupar sin ämneskunskap inom fältet förvaltning."

Priset delas ut vid en ceremoni 13 december, i samband med Lucia-firande i Campus Haga.

 

Varför ett pedagogiskt pris?

Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen vill med det pedagogiska priset uppmärksamma kollegialt, pedagogiskt samarbete. Priset utgörs därför av ett lagpris som tilldelas ett lärarlag vars arbete tydligt syftar till att stödja studentens ”lärande och måluppfyllnad” genom att antingen:

  • ha utvecklat och i sin undervisning med stor framgång genomfört en innovativ pedagogisk idé

eller

  • under flera år ha utfört en synnerligen uppskattad och framgångsrik lärargärning

 

Vem kan nominera?

Alla lärare som undervisat inom fakultetsstyrelsens ansvarsområde kan komma ifråga för Samhällsvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris, även lärare som har sin anställning utanför fakulteten.

Alla studenter och anställda inom fakulteten kan nominera. Det pedagogiska priset vid samhällsvetenskapliga fakulteten utgörs av ett lagpris som tilldelas en grupp av lärare som tillsammans arbetat med att utveckla och bedriva utbildning på någon av nivåerna: grundnivå, avancerad nivå eller forskarutbildningsnivå.

Priset ges i formen av ett verksamhetsbidrag om 100 000 kr och bör användas för pristagarnas ”förkovran och utveckling”.

 

 

 

Pedagogiska priset 2018

Pedagogiska priset 2017

Pedagogiska priset 2016

Pedagogiska priset 2015

Sidansvarig: Linn Mattsson|Sidan uppdaterades: 2019-08-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://samfak.gu.se/utbildning/pedagogisktpris/
Utskriftsdatum: 2020-08-15